Maandag 28 sept. 2026

28 september 2026 - Bled, Slovenië

Vandaag is het maandag 28 september. Onze laatste nacht in de tent was eentje om snel te vergeten. Indien iemand wilt weten hoe de kiezelstenen voelen: very much not good. 🥲

Ma bon, dat houdt ons niet tegen! We stoppen nog snel even in de enige supermarkt van Slovenië, Mercator, voor een snel ontbijt en trekken verder richting Bled.

Eenmaal aangekomen nemen we de shuttle naar Vintgar Gorge. Een wandeling van 5,7 kilometer die we wat uitgebreid hebben naar een kleine 7 kilometer. Ook hier weer mooie natuur waar we volledig ontspannen.

We nemen een korte pauze bij “Pub Kitchen” waar we genieten van een sandwich en een verfrissende cola zero.  🥪🥤 Als kers op de taart namen we een stukje “Bled cake”, met andere woorden een tompoes a la slovenië. Wel heel lekker!

Om de dag af te sluiten in Bled nemen we de boot naar het eilandje. Dit is ongeveer 10 minuten en je kan een uurtje rondlopen. Wij deden dit op 2 minuten… geen aanrader. Lol. Dan maar wat knuffelend naar het mooie uitzicht kijken…

Nu terug richting de auto om onze tocht verder te zetten richting Brda. Hier overnachten we in een familieboerderij met wijngaard. Tijdens de rit bereikt Lars zijn hoogtepunt: nootjes eten en automatisch rijden 🤍🤣

In Slovenië zijn er niet echt veel traditionele gerechten.. Alles wat we passeren zijn frieten, burgers of pizza. We kozen dan maar voor een Amerikaans restaurant, het lijkt een beetje op de McDonalds, maar dan a la Slovenië: MčDônãldṣ̌. 😎🤭 We probeerden nieuwe snacks die ons buikje lekker vulde!

Eindelijk aangekomen aan onze nieuwe slaapplaats namen we een verfrissende douche en sluiten we de avond af met een matchke Belgen.

1. Moeke:
    28 september 2026
    Mooie foto's
    Geniet nu maar van een goed bedje 😍